Налаштування приватності в Однокласниках

З різних причин користувачі намагаються приховати інформацію про себе в соціальних мережах від сторонніх людей. Щоб це зробити, потрібно налаштувати приватність в Однокласниках. Зміни в цьому розділі дозволять прибрати відомості про власника сторінки від загального огляду і залишити ці дані тільки для друзів і близьких.

Приватність в Однокласниках: для чого вона потрібна

Налаштування приватності в ОК допомагають визначити, які дані зі сторінки профілю будуть видні всім користувачам, тільки друзям або самому власнику. Від чужих очей можна приховати стрічку новин, дату народження, ігри і групи, фотографії або інші відомості.

Крім цього, тут же можна встановити, хто може надсилати запрошення в ігри або в співтовариства, відправляти подарунки, коментувати його подарунки, публікації або виконувати інші дії, що стосуються людини.

Думка экспертаЛика ТороповаМного часу проводжу в соціальних мережах, улюбленець – InstagramТакже в налаштуваннях приватності можна відключити виявлення профілю пошуковими або поштовими сервісами.

Налаштування приватності: інструкція

Налаштувати приватність користувач може через браузер на ПК або смартфоні, а також за допомогою мобільного додатку. Процес скрізь виглядає практично однаково, але зустрічаються і відмінності.

Через комп’ютер

Щоб налаштувати приватність через браузер ПК, необхідно:

  1. Відкрити веб-браузер, завантажити сайт.
  2. Біля рядка пошуку натиснути на кнопку з зображенням головній фотографії профілю і в випадаючому меню вибрати «Змінити налаштування».Налаштування приватності в Однокласниках
  3. Перейти у вкладку «Публічність».Налаштування приватності в Однокласниках
  4. Щоб повністю закрити сторінку від сторонніх людей, встановити бігунок у полі «Закритий профіль» під включене положення.Налаштування приватності в Однокласниках
  5. У полі «Хто може бачити» зазначити, які дані будуть видні тільки самому користувачеві, його друзям або всім людям на сайті.Налаштування приватності в Однокласниках
  6. В розділі «Дозволити» вибрати, хто може запрошувати користувача в ігри або групи, відзначати на фото, дарувати подарунки і т. д.Налаштування приватності в Однокласниках
  7. У блоці «Додатково» можна встановити показ анкети користувача у розділі «Люди зараз на сайті», а також відключити можливість знайти сторінку в ОК через пошукові або поштові сервіси.Налаштування приватності в Однокласниках
Читайте також:
Не працює відео в Однокласниках: можливі причини

Після внесення всіх потрібних установок натискають на «Зберегти». Повернути всі параметри у вихідне положення можна кліком по кнопці «Скинути».

Щоб скористатися функцією «Закрити профіль», її спочатку потрібно придбати. Послуга купується один раз, її вартість — 30 ОК. Якщо на рахунку недостатньо внутрішньої валюти для покупки, його потрібно поповнити через банківську картку або іншим способом.

Через мобільний додаток Однокласники

Для налаштування публічності через телефон необхідно:

  1. Відкрити мобільний додаток.
  2. Зробити свайп вправо, відкрити меню, натиснути «Налаштування публічності».Налаштування приватності в Однокласниках
  3. Внести всі необхідні зміни в налаштування, натиснути «Зберегти».Налаштування приватності в Однокласниках

Через браузер в телефоні

Щоб виконати дії через мобільний браузер:

  1. Відкрити веб-браузер, завантажити сайт Однокласники.
  2. Натиснути на кнопку «Меню» у верхній лівій частині сторінки.Налаштування приватності в Однокласниках
  3. Перегорнути сторінку вниз, натиснути «Налаштування».Налаштування приватності в Однокласниках
  4. Клікнути «Налаштування публічності».Налаштування приватності в Однокласниках
  5. Встановити необхідні параметри.

Після внесення змін інформація на сторінці користувача буде прихована від сторонніх очей.

Встановивши необхідні налаштування приватності в Однокласниках через комп’ютер або з допомогою програми, користувач убезпечить його від перегляду сторонніми людьми, а також зможе визначити, яку інформацію варто бачити списком контактів.

Щоб не вибирати потрібні параметри самостійно краще підключити функцію «Закритий профіль». В цьому випадку всі дані на сторінки зможуть побачити лише його друзі або рідні.

Моя довідка - Корисні поради