Чорний список в ОК: як додати, видалити і подивитися

Знати, де в Однокласниках «Чорний список» і розуміти, для чого він призначений, рекомендується кожному користувачеві соціальної мережі. З його допомогою можна закрити доступ до свого профілю іншій людині, присылающему спам, погрози, образи чи з інших причин. Скористатися цією функцією можна як в браузері на комп’ютері, так і через мобільний додаток.

«Чорний список» і його можливості

«Чорний список» або НС в “Однокласниках” – це спеціальний розділ, куди додаються користувачі, заблоковані власником сторінки. Для цих осіб недоступна будь-яка можливість вступити в який-небудь контакт з людиною, додають їх у НС – вони не зможуть написати йому повідомлення, переглядати новини, сторінку, фотографії або замітки, залишити коментарі до записів, додати в друзі.

Як подивитися

Подивитися Блек лист в Однокласниках, видалити або додати в нього нових людей можна кількома способами. Ці дії легко виконуються в браузері на комп’ютері або в мобільному додатку на планшеті або телефоні.

На комп’ютері

Щоб знайти «Чорний список» на ПК, необхідно:

  1. Відкрити браузер, завантажити ОК.
  2. У випадаючому списку під кнопкою з фотографією профілю вибрати «Змінити налаштування».Чорний список в ОК: як додати, видалити і подивитися
  3. В колонці зліва знайти «Чорний список» і натиснути на нього.Чорний список в ОК: як додати, видалити і подивитися

На екрані з’являться профілі всіх користувачів, коли-небудь заблоковані власником сторінки.Чорний список в ОК: як додати, видалити і подивитися

На телефоні

Щоб відкрити НС у додатку на телефоні, потрібно:

  1. Завантажити програму.
  2. Зробити свайп вправо, в меню вибрати «Налаштування».Чорний список в ОК: як додати, видалити і подивитися
  3. Перейти в «Налаштування профілю».Чорний список в ОК: як додати, видалити і подивитися
  4. Клікнути «Чорний список».Чорний список в ОК: як додати, видалити і подивитися

Дії для мобільного браузера такі ж, як і в веб-браузері на комп’ютері.

Читайте також:
Як відключити платну функцію «Все включено» в Однокласниках

Як додати користувача в «Чорний список»

Щоб заблокувати одного необхідно:

  1. Зайти на сайт ОК.
  2. Перейти на сторінку користувача, якого потрібно заблокувати.
  3. Натиснути на кнопку з трьома крапками, в випадаючому списку клікнути «Поскаржитися».Чорний список в ОК: як додати, видалити і подивитися
  4. Зазначити причину, встановити позначку в полі «Додати її у «Чорний список».Чорний список в ОК: як додати, видалити і подивитися
  5. Підтвердити дію.

Щоб заблокувати небажаного гостя, регулярно відвідує профіль, потрібно:

  1. Відкрити розділ «Мої гості».
  2. Навести курсор на фотографію відвідувача.
  3. Натиснути «Заблокувати» в випадаючому меню.Чорний список в ОК: як додати, видалити і подивитися
  4. Повторно виконати дію.Чорний список в ОК: як додати, видалити і подивитися

Якщо необхідно заблокувати людини, присылающего спам або неприємні повідомлення, потрібно:

  1. Відкрити листування.
  2. Натиснути на кнопку «Налаштування» в кутку зверху.Чорний список в ОК: як додати, видалити і подивитися
  3. Вибрати «Заблокувати».Чорний список в ОК: як додати, видалити і подивитися
  4. Підтвердити виконання операції.

В Однокласниках можна заблокувати користувача, що залишив коментар до замітці або до фотографії.

Порядок дій:

  1. Відкрити нотатку (фотографію).
  2. Навести курсор на коментар і натиснути на кнопку у вигляді хрестика.Чорний список в ОК: як додати, видалити і подивитися
  3. Встановити мітку навпроти «Заблокувати автора та (або) «Поскаржитися». У першому випадку людина буде відправлений у НС, у другому – позначений як спамер і заблокований після перевірки адміністрацією.Чорний список в ОК: як додати, видалити і подивитися
  4. Підтвердити дію.

Коментар буде видалено, а людина опиниться у вашому Блек аркуші.

Щоб заблокувати користувача в мобільній версії Однокласників:

  1. Перейти на сторінку людини.
  2. Натиснути на кнопку «Ще».
  3. Повторити дію.Чорний список в ОК: як додати, видалити і подивитися
  4. Клікнути «Заблокувати користувача».Чорний список в ОК: як додати, видалити і подивитися

Думка экспертаЛика ТороповаМного часу проводжу в соціальних мережах, улюбленець – InstagramСтоит знати, що при відвідуванні сторінки людини для блокування, користувач з’явиться в списку гостей. Якщо заблокований користувач вирішить у свою чергу подивитися, хто відвідував його профіль, він виявить, що перебуває в «Чорному списку». Таким чином, якщо необхідно заблокувати людини так, щоб він не знав про це, потрібно заходити на його сторінку, включивши режим «Невидимка» або додавати його в НС через повідомлення або коментарі.

Читайте також:
Способи поповнення рахунку в Однокласниках

Як видалити із «Чорного списку»

Щоб прибрати користувача з Блек листа в Однокласниках через комп’ютер, потрібно:

  1. Відкрити браузер, завантажити сайт.
  2. Перейти в НС.
  3. Навести курсор на профіль людини, у випадаючому меню натиснути «Розблокувати».Чорний список в ОК: як додати, видалити і подивитися
  4. Натиснути «Видалити».

Щоб очистити НС через додаток на мобільному телефоні:

  1. Відкрити додаток ОК.
  2. Перейти в «Чорний список».
  3. Навпроти імені користувача натиснути на кнопку з трьома крапками і вибрати «Розблокувати».Чорний список в ОК: як додати, видалити і подивитися
  4. Підтвердити виконання операції.

Після цього людина знову зможе писати повідомлення або коментарі, відвідувати сторінку або вести інші активні дії.

Як дізнатися, у кого ви знаходитесь у НС

Подивитися, у кого в НС знаходиться користувач, неможливо. Отримати таку інформацію можна тільки випадково, спробувавши відвідати сторінку людини. Якщо доступ до неї заборонений, на екрані з’явиться відповідне повідомлення.

Як вийти з «Чорного списку»

Обійти блокування і вийти з «Чорного списку» самостійно неможливо. Зняти заборону на доступ до сторінки може тільки сам користувач, додав людини в НС.

Якщо блокування була встановлена помилково, можна попросити друзів або знайомих написати зі свого профілю людині і пояснити ситуацію, щоб він виправив помилку. Інше можливе рішення – створити нову сторінку й самостійно відправити повідомлення користувачеві, щоб прояснити ситуацію.

Якщо такої можливості немає, можна спробувати дізнатися логін і пароль цього користувача, зайти до нього на сторінку і самостійно видалити себе з НС. Це практично нездійсненне завдання, тому що добровільно ніхто не надасть такі особисті дані іншим людям, а всі програми для злому облікових даних, доступні в Інтернеті, найчастіше виявляються неробочими і є небезпечним З, здатним завдати шкоди комп’ютеру.

Ще одне рішення – зайти до себе на сторінку під чужою ІР-адресою, видалити її, а потім, вже під своїм IP, написати в техпідтримку, повідомити, що аккаунт був зламаний і попросити відновити його. Якщо це станеться, профіль більше не буде перебувати в «Чорних списках» інших людей.

«Чорний список» — це хороший спосіб захистити себе і свою сторінку від доступу спамерів або інших небажаних гостей. Помістити людину в НС можна через комп’ютер або телефон різними способами – як з його сторінки, так і через повідомлення або коментарі, які він надіслав або залишив під фотографією або заміткою користувача. Дізнатися, у кого з користувачів знаходиться в НС людина і самостійно з нього вийти офіційно неможливо

Моя довідка - Корисні поради