Як вимкнути або видалити обліковий запис Facebook з телефону

Як вимкнути або видалити обліковий запис Facebook з телефонуСвій аккаунт в Facebook ви можете видалити повністю або “заморозити” на час.

Профіль на «Фейсбуці» можна тимчасово вимкнути або видалити назавжди без відновлення. Це можна зробити з особистих і бізнес-акаунтами. Перед тим як піти з «Фейсбуку» на телефоні або ПК назавжди, потрібно розібратися, в чому відмінності між обліковим записом і сторінкою в цій соціальній мережі.

Видалення профілю, запису та сторінки: спільне та відмінне

Щоб знати, як видалити сторінку в «Фейсбук» назавжди з телефону або комп’ютера, потрібно згадати загальні поняття. Профіль у соціальній мережі може бути тільки один. Він містить особисту інформацію користувача – ім’я, фото, дату народження. Сторінок може бути багато, вони призначені переважно для презентації компаній.

Можна прибрати сторінку і не віддалятися з «Фейсбуку» назовсім, залишивши аккаунт. Така міра не впливає на загальнодоступний повний обліковий запис (account) користувача. Є ж видалити свій аккаунт, то доступ до створених бізнес-сторінок буде втрачений.

Як вимкнути або видалити обліковий запис Facebook з телефонуПри повному видаленні запису ви втрачаєте доступ до бізнес-сторінок.

Видалення business page, profile і account в Facebook з телефону відрізняється наступним:

  1. Account – базове поєднання логіна і пароля. На нього припадають один профіль і кілька бізнес-сторінок (business pages). Видалення передбачає повне очищення даних про себе з соціальної мережі.
  2. Profile – це «обличчя» окремого людини, яке видається йому відразу після реєстрації. Профайл містить основну інформацію про користувача і не може використовуватися в комерційних цілях. Його можна тимчасово вимкнути або прибрати назавжди.
  3. Business page. Створюється з аккаунта, власник якого стає адміністратором. Її можна видалити в будь-який момент без втрати особистої інформації. Сторінка частіше використовується власниками компаній в рекламних цілях.
Читайте також:
Як встановити піксель Фейсбук на сайт | Поставити Pixel Facebook

Коли Instagram в Facebook: якщо до Facebook «прив’язані» інші соціальні мережі, попередньо рекомендується їх «відв’язати», щоб була можливість використовувати облікові записи для синхронізації в майбутньому. Якщо якийсь профіль соціальної мережі прив’язаний до «Фейсбуку», його можна буде використовувати повторно.

Як видалити профіль «Фейсбук» через телефон назавжди

Є проста інструкція, як видалити сторінку «Фейсбуку» з «айфона» і «андроїда». При цьому потрібно знати, що повернути її після закінчення 14 днів буде неможливо. Для деактивації профілю з телефону можна використовувати браузерную версію сайту або програми.

Деактивація відбувається в налаштуваннях, при повному видаленні даних буде потрібно спеціальна посилання. Якщо вони раніше не віддалялися, після кількох простих кроків вони будуть стерті.

За посиланням

В налаштуваннях не завжди є можливість провести видалення особистих даних. Для деактивації можна відкрити браузер і перейти на www/facebook/com/help/delete_account. При переході система запропонує видалити обліковий запис. Потрібно клікнути по ньому, набрати капчу для підтвердження і натиснути «ОК».

Після цих дій обліковий запис буде припинена на 14 днів. У цей період ще можна ввести логін і пароль, зайти на «Фейсбук» і знову активувати профіль. Повна очистка інформації відбудеться через 3 місяці, після чого аккаунт буде видалений.

При видаленні з’являється пропозицію зберегти дані профілю. Можна автоматично завантажити на ПК наявні на акаунті фото, відео, щоб при необхідності не робити це вручну.

Якщо забув логін і пароль

У разі втрати логіну та паролю потрібно попередньо їх відновити, щоб була можливість видалити свої дані через телефон. Для відновлення потрібно зайти на головну сторінку «Фейсбуку» і клацнути по кнопці «Забули пароль?».

Щоб при втраті даних була можливість зайти на свою сторінку, необхідно отримати доступ до сім-карті або поштою, з яких відбувалася реєстрація.

Номер або поштовий ящик потрібно ввести в поле, яке з’являється після натискання на «Забули пароль?». Після цього прийде код або посилання для підтвердження зміни пароля. Щоб поміняти його при вході в профіль, потрібно перейти до пункту «Безпека», де є така можливість.

Читайте також:
Використання безпечного протоколу https для входу на Facebook

Щоб дізнатися логін, потрібно зайти на свою сторінку і подивитися нік в адресному рядку браузера (facebook.com/ username, де username» – це логін).

Після зміни пароля і відновлення логіна можна проводити стандартне видалення.

Як видалити профіль у «Фейсбуці» покроково

Як вимкнути або видалити обліковий запис Facebook з телефонуАлгоритм видалення профілю на смартфонах з різними операційними системами однаковий.

Повністю видалити аккаунт можна через додаток і браузер з мобільного. Алгоритм дій на пристроях з різною операційною системою практично не відрізняється.

З телефону Android

Як видалити сторінку в «Фейсбук» з телефону android, використовуючи додаток:

  1. Зайти в Facebook.
  2. Перейти в меню у вигляді трьох смужок.
  3. Вибрати «Налаштування», потім «Налаштування облікового запису».
  4. Зайти в меню «Безпека».
  5. Клацнути по кнопці «Деактивувати».

Видалити профіль без можливості відновлення через додаток не вийде, але можна скористатися браузерною версією.

Як вимкнути або видалити обліковий запис Facebook з телефонуВидалення профілю через додаток.

З «айфона»

Покрокова інструкція, як видалити обліковий запис «Фейсбук» з «айфона», не відрізняється від дій, які здійснюються з «андроїдом». В налаштуваннях облікового запису, потрібно клацнути по кнопці «Вимкнення», ввести пароль і підтвердити операцію.

Через додаток

Google сервіси і Apple дозволяють завантажити офіційну мобільну версію «Фейсбук» на смартфон з Play Market та App Store. Щоб видалити обліковий запис назавжди, потрібно тільки це додаток і доступ в інтернет зі смартфона.

Як деактивувати профіль «Фейсбук» з телефону

Якщо видаляти «Фейсбук» з телефону назавжди не потрібно, краще просто призупинити роботу облікового запису. Це можна зробити в налаштуваннях профілю натисканням кнопки «Вимкнути». Після цього інформація про користувача стане видна тільки власнику.

Деактивація відрізняється від повного видалення тим, що сторінку можна повернути в будь-який момент. Листування з друзями, фото, відео будуть збережені і доступні у себе на сторінці. Таким чином, деактивація дозволяє скористатися месенджером при зручному випадку.

Читайте також:
Шрифт фейсбуку - як зробити жирним або збільшити ?

Якщо після деактивації було прийнято рішення зовсім брати «Фейсбук» з телефону, потрібно перейти в налаштування і вибрати «Видалити».

Як вимкнути або видалити обліковий запис Facebook з телефонуДеактивація профілю.

Як відновити сторінку Facebook після деактивації

Відновлення сторінки можливе до тих пір, поки вона не знищена повністю, а це 14 діб з моменту деактивації. Щоб активувати профіль, потрібно зайти на сайт під своїм логіном і паролем. Для завершення процедури потрібно підтвердити дію по мобільному телефону або електронною поштою: це автоматично активує аккаунт.

Активація профілю станеться і в тому випадку, якщо заходити в «Фейсбук» не безпосередньо, а опосередковано (для авторизації на інших сайтах).

При появі проблем з обліковим записом потрібно звернутися в підтримку – facebook.com/help/contact.

Моя довідка - Корисні поради