Як видалити Фейсбук з телефону – покрокова інструкція

Трапляється, що користувач, придбавши гаджет, отримує вже встановлене додаток соцмережі, яке надається йому непотрібним. Але проблему легко вирішити, якщо знати, як видалити “Фейсбук” з телефону.

Як видалити Фейсбук з телефону   покрокова інструкціяЯкщо вам не потрібно додаток “Фейсбук” на телефоні,
його можна легко видалити.

Як видалити “Фейсбук” покроково

З телефону Android

Для видалення непотрібного софта треба знайти іконку в меню додатків на екрані телефону і шляхом тривалого натискання на неї перетягнути в кошик з написом “Видалити”.

Для того щоб прибрати не тільки іконку “Фейсбуку” з дисплея, але і саму програму з пам’яті гаджета, простіше скористатися магазином “Гугла”.

На телефоні Samsung потрібно виконати наступні дії:

  1. Знайти іконку Play Market на екрані телефону і зайти в програму.
  2. В пошуковику магазину ввести Facebook і знайти встановлений софт.
  3. Натиснути на кнопку зліва “Видалити” і дочекатися закінчення процесу.

Є ще один варіант:

  1. Зайти в “Налаштування”, вибрати пункт “Пристрій” і натиснути “Додаток”.
  2. У списку встановлених програм знайти “Фейсбук” і клікнути. У вікні вибрати “Очистити кеш”, а потім стерти дані, натиснувши на відповідну кнопку. Іноді такої немає, а на її місці знаходиться пункт “Видалити”. Потрібно вибрати його.

Як видалити Фейсбук з телефону   покрокова інструкціяПроцес видалення “Фейсбуку” з системи Андроїд.

Таким чином будуть стерті всі оновлення програми, залишиться лише його базова версія. Це рекомендується робити кожен раз перед видаленням будь-якої програми з пам’яті телефону.

У деяких моделях смартфонів досить натиснути одну кнопку “Вимкнути”.

З айфона

Користувачеві телефону на базі iOS стерти “Фейсбук” зовсім просто:

  1. Знайти на дисплеї iPhone або iPad відповідну піктограму.
  2. Довгим натисканням викликати меню редагування, натиснути на хрестик і дочекатися завершення процесу.
Читайте також:
Шкідливі скрипти на Facebook – як захистити себе від шахраїв

Через додаток

Для користувачів “Самсунга” і інших смартфонів на базі Android видалення непотрібного софта відбувається в кілька кліків.

Для цього потрібно:

  1. Завантажити додаток Easy Uninstaller. Встановити софт.
  2. Зайти в програму, відзначити галочкою іконку “Фейсбуку” і натиснути кнопку “Видалити” у нижній частині екрана.

Ще одне аналогічне додаток називається Root Uninstaller.

Як видалити Фейсбук з телефону   покрокова інструкціяВидаляйте непотрібні програми
через додаток Root Uninstaller.

З його допомогою легко очищати пам’ять, видаляти непотрібний софт і припиняти дію системних додатків. Дана функція не передбачена виробником, тому відповідальність за наслідки лягає на користувача.

Якщо ризик виправданий, необхідно:

  1. Отримати root-права на мобільний пристрій.
  2. Знайти і встановити Root Uninstaller.
  3. Упевнитися в тому, що “Фейсбук” не відкритий.
  4. Запустити скачаний софт.
  5. Створити резервну копію налаштувань.
  6. У списку програм знайти потрібну і видалити.
  7. Перезавантажити пристрій.

Видалення облікового запису

Одного видалення програми Facebook з пам’яті телефону мало. На сайті користувачеві належить стерти і свою сторінку.

Для цього потрібно:

  1. Зайти в мобільний додаток або на сайт через браузер.
  2. Натиснути на 3 смужки в правому верхньому куті екрану.
  3. У меню знайти пункт “Налаштування облікового запису”, перейти в розділ “Управління аккаунтом” і вибрати в ньому “Деактивацію і видалення”.
  4. Визначити, чи ви хочете видалити свою сторінку тимчасово або назавжди, а також завантажити всі опубліковані фото, відео і іншу інформацію. Деактивація сторінки на “Фейсбук” означає, що весь контент, розміщений на ній раніше, буде тимчасово недоступний і зникне з стрічки до моменту розблокування. Видалення ж передбачає, що користувач більше ніколи не зможе увійти в свій профіль і скористатися даними.
  5. Видалити обліковий запис. Тут софт зажадає ввести логін і пароль користувача. Після цього слід знову натиснути кнопку “Видалити”.
Читайте також:
Перегляд розділу "мої підписки" у Фейсбук: навіщо потрібен і де знаходиться

З цього моменту доступ до особистої сторінці буде закритий. Відновити інформацію можна протягом 30 днів, а потім дані будуть стерті безповоротно.

Моя довідка - Корисні поради