Як розблокувати людину у Фейсбук: що таке чорний список

Існують користувачі, від яких хочеться відгородитися. Для цього існує «чорний список». В цю категорію можуть потрапляти і друзі, але в будь-який час їх можна прибрати звідти. Тому потрібно знати, як розблокувати людини в «Фейсбук».

Як розблокувати людину у Фейсбук: що таке чорний списокМожна легко розблокувати людини в Фейсбук.

Що таке чорний список і для чого потрібен

Власник профілю в Facebook може заблокувати іншого користувача, сторінка якого вирушає в «бан». Функція зручна, якщо немає іншої можливості пояснити йому небажання спілкуватися далі. Опція дозволяє обмежити доступ до сторінки небажаним або нав’язливим «друзям», у яких при блокуванні вже немає права додаватися до вас.

Якщо користувач був у списку, то він видаляється з нього. Заблокировавший його також зникає з друзів цієї людини. Потрапив у «чорний список» втрачає доступ до вашої сторінці, не може переглядати статуси, відео і картинки. Йому більше не вдасться коментувати ваші записи і ставити позначки на картинках. При цьому і сам видалив з друзів не зможе відзначати колишнього знайомого в публікаціях, запрошувати в ігри та ін.

Блокується можливість відправляти повідомлення безпосередньо. При цьому попередня листування з цим контактом зберігається. Можна бачити нові повідомлення, якщо обидва користувача знаходяться в груповому чаті.

Для игнорируемого людини немає можливості додавати колишнього друга в нові групи та події. При цьому заблокировавший його може переглядати заходи, створені цим знайомим.

Спілкуватися обидва можуть в загальних групах і бачити всю активність, а також вести переписку в додатках. Є можливість спостерігати друг за іншому у стрічці при наявності спільних друзів, які зазначають їх на фото або ставлять лайки на пости.

Читайте також:
Використання міток на фотографіях і публікація в Facebook – підтвердження і видалення

Для перегляду «чорного списку» необхідно:

  1. Натиснути на знак запитання.
  2. Перейти в меню «Швидкі налаштування конфіденційності».
  3. Відкрити вкладку «Додаткові», де буде видно весь список людей.

Як заблокувати користувача фейсбук

Існують два способи для обмеження доступу до своєї сторінки.

Перший – це налаштування конфіденційності.

Як розблокувати людину у Фейсбук: що таке чорний списокУправління блокуваннями в Фейсбук.

Вона передбачає наступні кроки:

  1. Натиснути на стрілку, яка знаходиться праворуч від знака в профілі.
  2. Вибрати рядок «Налаштування».
  3. У правому стовпці знайти пункт «Конфіденційність».
  4. Переглянути основні параметри доступу до профілю з боку інших відвідувачів, налаштувати потрібні варіанти. Серед них – обмежити коментарі на сторінці, а також можливість додавання в друзі.

Другий спосіб – відправити в «бан» профіль окремої людини. Зробити це можна через ноутбук або смартфон.

Через пк

Користувачеві необхідно виконати декілька дій:

  1. Авторизуватися в особистому акаунті на Facebook.
  2. Перейти на сторінку людини, який відправиться в «чорний список».
  3. Натиснути на кнопку у вигляді трьох точок, що знаходиться після вкладку «Повідомлення».
  4. З представленого меню вибрати «Заблокувати».
  5. Прочитати попередження про те, що заблокований користувач втратить доступ до вашої сторінки буде видалений з списку друзів.
  6. Для відправки в «ігнор» підтвердити свої дії.

В кінці відкриється розділ, де зібрані всі заблоковані користувачі.

З телефону

  1. Завантажити додаток месенджера і увійти в свій аккаунт.
  2. Знайти людину у друзях або звернутися до пошуку.
  3. На його сторінці вибрати кнопку «Заблокувати».
  4. Прочитати попередження системи і підтвердити дію.

Після виконання цих кроків користувач видаляється з друзів і йому обмежується доступ до діалогів і вашій сторінці.

Покрокова інструкція, як розблокувати людини в фейсбук

Прибрати людину з «чорного списку» можна через ноутбук або телефон. Для цього власникові облікового запису необхідно увійти на вкладку блокування і вибрати сторінку того, хто має бути розблокований.

Читайте також:
Як дізнатися хто видалився з друзів на Фейсбук: способи

Як розблокувати людину у Фейсбук: що таке чорний списокУправління блокуваннями в Фейсбук через телефон.

Через комп’ютер

А саме:

  1. Користувачеві необхідно перейти в «Налаштування».
  2. Вибрати пункт «Заблокувати». Система перенаправляє в розділ «Блокування».
  3. Далі слід натиснути на рядок «Розблокувати» і підтвердити дію.

Так здійснюється доступ до своєї сторінки. Розблокований може вступати в діалоги та переглядати стіну користувача. Повторно забанити його можна лише через 48 годин.

Через телефон

Якщо сторінку вдалося додати в «чорний список» з мобільного, то і розблокувати можна таким же способом.

Потрібно завантажити офіційний додаток соціальної мережі і пройти авторизацію:

  1. На головній сторінці натиснути значок «три горизонтальні смужки».
  2. У випадаючому меню натиснути «Налаштування» і знайти варіант «Блокування».
  3. Вказати обліковий запис цікавить особи.
  4. Клікнути на кнопку «Розблокувати».

Чому не виходить

Проблем з розблокуванням сторінки практично не виникає. Користувачі не стикаються з ними, тому немає і шляхів вирішення. Є ймовірність, що пристрій, з якого здійснюється дія, може трохи «зависнути». Щоб виправити це, необхідно перезавантажити або авторизуватись на сайті. Facebook стежить за якістю свого сервісу, тому вчасно дізнається про таких збоїв і усуває їх.

Моя довідка - Корисні поради