Відключення коментарів на фейсбуці до постів

Щоб розібратися, як відключити коментарі в Фейсбук до публікації, потрібно визначитися зі способом входу на сайт (мобільний клієнт або браузер). Можливість коментування записів і фото коригується в розділі «Налаштування».

Відключення коментарів на фейсбуці до постівFacebook має досить широкі можливості по регулюванню приватності.

Виключення можливості коментування

На особистій сторінці в Facebook відключити коментарі до публікації не можна, також як і обмежити доступ до неї. Це можна зробити тільки в співтовариствах (групах і сторінках). На сайті можна заборонити коментування ко всім постам відразу. Потрібно повторювати дію окремо для кожної публікації. Функція доступна тільки модераторам та адміністраторам спільнот. В особистому профілі фільтрувати коментарі можна тільки вручну, видаляючи небажані.

На смартфоні

При роботі з мобільним клієнтом потрібно перейти до публікації в групі. У кутку сторінки буде знаходитися піктограма виклику. Після натискання на неї з’явиться меню, в якому необхідно вибрати останній пункт списку «Вимкнути коментарі».

На комп’ютері

Послідовність дій при роботі з вікном браузера мало відрізняється від дій через додаток. У спільноті слід знайти потрібний пост. Для відключення коментарів в цьому випадку потрібно шукати не піктограму, а іконку меню. Потім слід вибрати пункт «Вимкнути коментарі».

Як закрити коментарі для одного користувача

На сайті також доступна функція фільтра. Це означає, що можна вибірково заборонити писати коментарі деяким користувачам, внести їх в «чорний список». Після цього вони зможуть дивитися коментарі, але у них не вийде:

  • надсилати приватні повідомлення;
  • ставити лайки;
  • коментувати.

Потрібно зайти на свою сторінку і знайти в правому верхньому куті іконку у вигляді трикутника. Після натискання на нього відкриється меню, в якому слід вибрати «Налаштування». У меню налаштувань з лівого боку знаходиться пункт «Заблокувати». У ньому є розділ «Блокування сторінок», при натисканні на який з’явиться поле для введення. Туди слід скопіювати посилання на сторінку користувача, чиї коментарі потрібно заборонити.

Читайте також:
Facebook Messenger запустив 3 нових функції для брендів

Відключення коментарів на фейсбуці до постівДе знайти потрібні вкладки.

Можливі складності

Інтерфейс сайту Фейсбук оптимізовано під потреби користувачів. Тож при уважному вивченні інструкції ніяких складнощів не виникне. Виняток – технічні роботи на сайті або помилки в додатку, який використовується.

Складності при роботі найчастіше виникають при використанні браузера Dragon. Щоб справитися з цією проблемою, слід вимкнути розширення Dragon і повторити дію. Якщо проблему вирішити не вдалося, рекомендується скористатися для входу на сайт браузером Internet Explorer і через нього керувати групою.

Будучи адміністратором або модератором спільноти, можна скорегувати коментування для всієї групи відразу через розділ управління конфіденційністю.

Послідовність дій:

  1. Потрібно відкрити стрічку новин, в меню з лівого боку вибрати «Групи» і серед тих, що з’явилися вибрати своє співтовариство.
  2. Потім слід вибрати іконку з трьома точками і натиснути «Редагувати налаштування групи».
  3. У нижній частині відкрився списку необхідно вибрати розділ «Конфіденційність».
  4. Наступний пункт «Змінити настройки конфіденційності».
  5. Після внесення потрібних змін слід натиснути «Підтвердити», потім «ОК», і нові параметри вступлять в силу.

Конфіденційність спільнот

Змінювати налаштування в своєму співтоваристві можна не частіше 1 разу в місяць (28 днів по правилам сайту). При цьому протягом доби після внесення правок будь адміністраторів може повернути колишні налаштування. Будь відкрите співтовариство можна зробити закритим, однак є обмеження в залежності від кількості учасників .

Якщо в групі більше 5000 учасників:

  • якщо група спочатку створювалася як закрита, її не можна зробити загальнодоступною;
  • секретні спільноти можуть змінити свій статус на закриті, але загальнодоступними їх зробити не можна.

Якщо в групі 5000 учасників і менше, налаштування конфіденційності можна змінювати можна будь-яким чином (загальнодоступна, закрита або таємна). При зміні налаштувань всі учасники спільноти сповіщаються про це.

Читайте також:
Як зробити замітки в Фейсбук і опублікувати?

Відключення коментарів на фейсбуці до постівЩе раз зверніть увагу, що ці параметри можна змінювати лише 1 раз в місяць.

Моя довідка - Корисні поради