Що означає блокування аккаунта в Фейсбук, як відключити або видалити обліковий запис

Іноді власники сторінки у «Фейсбуці» можуть виявити, що профіль одного з інших знайомих ними користувачів змінився. Він існує і не заблокований остаточно, проте зник з хроніки, а інформація про сторінку пропала з виду, що значить – аккаунт деактивовано в Facebook. Важливо вміти відрізняти цей статус від видалення або блокування.

Що таке блокування акаунту

Профілі в соціальних мережах все частіше стають 2 обличчям людини, свого роду віртуальним паспортом. Перенесене в Інтернет спілкування не позбавлене проблем – на сторінках користувачів відбуваються конфлікти, порушується конфіденційність і норми етики, що штовхає людей тимчасово припиняти активність на своєму старому профілі або переходити на новий.

Бувають і інші причини, за якими людина приймає рішення тимчасово заморозити обліковий запис, але не видаляє її остаточно. Це і є деактивація. Власник має можливість повернути сторінку в колишній статус, а весь контент буде збережений.

Що означає блокування аккаунта в Фейсбук, як відключити або видалити обліковий записДеактивований аккаунт.

Ознаки включеної деактивації наступні:

  • повністю сторінку бачить тільки її володар;
  • ім’я та фотографії людини зникають з постів, якими він ділився;
  • його хроніку можна побачити, а сторінка не може бути знайдена через пошук по імені.

Однак деякі функції залишаються. Якщо людина не відключав мессенджер «Фейбука», то можливість спілкування з людьми зі списку друзів зберігається. Адміністраторів груп соціальної мережі як і раніше видно публікації володаря деактивированного профілю.

Як тимчасово відключити свою сторінку в «Фейсбук»

Для виконання даного кроку не потрібно зв’язуватися з техпідтримкою соціальної мережі або писати листи адміністраторам. Всі кроки операції виконує сам власник сторінки в її настройках.

Читайте також:
Завантаження особистої інформації з профілю Facebook одним файлом

Щоб деактивувати акаунт у «Фейсбуці» з комп’ютера, потрібно:

  1. Зайти в меню профілю, натиснувши на значок в правому верхньому куті.
  2. У лівій частині екрану в розділі «Загальні» вибрати деактивацію облікового запису. Після натискання на посилання система зажадає ввести пароль від сторінки.
  3. Далі необхідно вибрати причину відходу з запропонованого списку або вказати свій варіант з поясненням.

Що означає блокування аккаунта в Фейсбук, як відключити або видалити обліковий записДеактивація сторінки в соц.мережі.У самому низу є додаткові опції. Тут можна відмовитися від отримання листів «Фейсбуку» і відключити месенджер – в цьому випадку будь-яке спілкування з іншими користувачами на час заморозки припиняється.

Алгоритм для смартфонів і планшетів:

  1. У браузері використовується та ж схема, що і на комп’ютері. Якщо вхід зроблений через мобільний додаток – натиснути на список праворуч вгорі і відкрити налаштування.
  2. Послідовно вибрати вкладки: «Ваша інформація на «Фейсбуці», «Управління аккаунтом», «Блокування облікового запису».
  3. Натиснути на продовження і вказати причину відключення сторінки.

Як відновити акаунт деактивований

Часто сторінку відключає не її володар, а сама мережа «Фейсбук». Найчастіше це відбувається, коли користувача підозрюють у зазначення завідомо неправдивих даних про себе. Також є ймовірність технічної помилки. Даний тип деактивації відбувається раптово і без попередження.

Для відновлення сторінки в цьому випадку необхідно зайти на головну сторінку соціальної мережі, далі слідувати інструкціям і зайти в довідковий центр. Тут потрібно уточнити причину блокування, прочитати отриману довідку та підтвердити належність своєї сторінки.

Далі йдуть кроки по розблокуванню:

  1. Заповнити графи у формі запиту.
  2. Підтвердити імейл, вказавши адресу, на який реєструвалася сторінка.
  3. Отримати лист від техпідтримки соціальної мережі. Ознайомитися з зазначеними вимогами і виконати їх – тут може знадобитися копія паспорта для підтвердження особи.
Читайте також:
Топовий шанувальник у фейсбук - що це значить ?

Що означає блокування аккаунта в Фейсбук, як відключити або видалити обліковий записВідновлення облікового запису.

Відновлення доступу до сторінки відбувається швидко, в найближчий робочий день. При листуванні з техпідтримкою рекомендується докладати всі свої особисті контакти і особисто звертатися до співробітників – це може прискорити і спростити процес.

Як повністю видалити свій аккаунт «Фейсбук»

Іншим рішенням може виявитися видалення старої сторінки і створення нової. Цей процес відрізняється від деактивації і його наслідки через деякий час виявляються незворотними.

Пов’язана інформація може зберігатися. Вся переписка з віддаленим співрозмовником залишається у інших людей. Опубліковані записи є в доступі, але вже без особистої ідентифікації. Залишилися від аккаунта дані залишаються в системі на термін до 90 днів.

Перед видаленням мережа радить зберегти всю інформацію з особистого облікового запису, виконайте резервне копіювання. Для цього в налаштуваннях треба знайти розділ «Ваша інформація на Facebook», після чого вибрати скачування та створити файл з даними для завантаження. Збережена копія може знадобитися при створенні нової сторінки.

Запис видаляється за наступною схемою:

  1. Після або замість скачування там же вибрати деактивацію і видалення.
  2. Знайти розділ «Перейти до видалення облікового запису».
  3. Ввести пароль і завершити процес.

Після остаточного видалення відновити доступ уже не можна. Сторінка ліквідується через 30 днів, проте операція буде скасована, якщо людина за цей час знову зайде в свій аккаунт і відкличе запит на видалення.

Моя довідка - Корисні поради