Підозрілі повідомлення електронної пошти та повідомлення на Facebook

Підозрілі повідомлення електронної пошти

Повідомлення із запитом на введення пароля для Facebook

Не відповідайте на це повідомлення. Facebook ніколи не запитує пароль по електронній пошті, і не рекомендує спільного використання даних для входу іншим особам, незалежно від ситуації.

Я отримав лист шахрайське

Спамери і шахраї іноді створюють підроблені повідомлення електронної пошти, які схожі на повідомлення з Facebook. Ці повідомлення можуть бути дуже переконливими. Навіть вміст поля Від: може бути підробленим і містити текст «Facebook» або «компанія Facebook».

Ці повідомлення електронної пошти можуть нагадувати:

  • Повідомлення про запрошення на додавання в друзі, повідомлення, події, фотографії і фільми;
  • Помилкові звинувачення, які свідчать про порушення Вами правил;
  • Попередження про те, що щось трапиться, якщо ви негайно не оновіть рахунок або не виконати інші дії.

Один із способів перевірити, що лист дійсно прийшов з сайту Facebook, знайти посилання «видалити підписку або змінити налаштування повідомлень по електронній пошті на Facebook» у нижній частині повідомлення.

Щоб перевірити цю посилання:

  1. Натисніть на посилання правою кнопкою миші і скопіюйте URL-адресу;
  2. Вставте його в свій браузер;
  3. Переконайтеся, що він починається на www.facebook.com

Примітка: ця посилання міститься не в усі повідомлення з веб-сайту Facebook. Наприклад, якщо звернутися в службу підтримки Facebook з проблемою, e-mail повідомлення з відповіддю, який ви отримаєте, не буде містити посилання відмовитися від підписки.

Читайте також:
Як видалити групу в Фейсбук, вийти/відписатися від групи

Якщо повідомлення електронної пошти виглядає дивно, не натискайте ніякої посилання і не відкривайте вкладення.

Примітка: Facebook ніколи не посилає пароль у вигляді вкладення.

Якщо ви вважаєте, що отримане Вами повідомлення електронної пошти з веб-сайту Facebook є помилковим, відправте його на адресу phish@spamreport.facebook.com. Хоча служба не відповідає на всі заявки, вони використовують цю інформацію для розслідування і приймуть заходи, якщо це буде можливо.

Повідомлення про закриття мережі Facebook

Це повідомлення є частиною неправдивої бесіди, і не виходить від Марка Цукерберга або Facebook. Це повідомлення можна проігнорувати і видалити.

Підозрілі повідомлення від Facebook

Мої налаштування автоматично були включені / виключені

Налаштування повідомлень на e-mail деяких людей можуть бути автоматично оновлено. Ця проблема може бути викликана використанням додатка Facebook на мобільному телефоні (наприклад, BlackBerry). Якщо Ваш e-mail повідомлення, автоматично включені або вимкнені, повідомте про це адміністрації мережі.

Інший чоловік зареєстрував аккаунт на Facebook, використовуючи мій e-mail

Якщо ця адреса e-mail належить Вам, ви можете додати його до вашого облікового запису. Для цього перейдіть в розділ Адресу електронної пошти на сторінці Налаштування облікового запису і виконайте ті ж дії.

У зв’язку з тим, що інший користувач міг мати доступ до адреси електронної пошти, щоб підтвердити зміни контакту, вам слід змінити пароль e-mail адресою.

Якщо ви вже є власником вказаної адреси, і у вас немає можливості додати його до вашого облікового запису. Чи ви є власником вказаної адреси електронної пошти, але не можете отримати до нього доступ, зверніться до постачальника послуг електронної пошти з проханням про допомогу у повторному отриманні доступу до адреси.

Повідомлення «Ми отримали запит на створення нового пароля»

Отримання незапрошенного повідомлення e-mail для відновлення пароля на Facebook може означати, що інший користувач випадково ввів адресу електронної пошти або ім’я користувача при спробі входу у ваш аккаунт. Така ситуація часто буває у випадку популярних імен користувача чи адресу електронної пошти.

Читайте також:
Як скачати фейсбук на ноутбук безкоштовно - встановити

Якщо Ви не натиснете на посилання, що міститься у повідомленні електронної пошти, ніяких дій не робиться для того, щоб скинути пароль, і Ваш аккаунт залишиться в безпеці.

Повідомлення про створення нового облікового запису на Facebook

Ймовірно, хтось помилково вказав Вашу адресу електронної пошти при реєстрації. Не натискайте на посилання в повідомленні електронної пошти. Якщо ви не натиснете на посилання, створений аккаунт не буде підтверджено.

Непідтверджена обліковий запис буде мати доступ до сайту тільки обмежений час.

Не відновлював облікового запису, але отримав лист Facebook

Якщо за помилку ви отримали повідомлення від Facebook e-mail про повторної активації облікового запису, можливо, що інша людина намагалася увійти в систему за допомогою Вашої адреси електронної пошти та пароля. Ми рекомендуємо вам змінити пароль, щоб захистити свій аккаунт. Вибраний пароль повинні бути унікальним, складним і відомий тільки Вам.

Переконайтеся в тому, що всі адреси електронної пошти, пов’язані з вашим аккаунтом є безпечними. Пам’ятайте, що кожна людина, яка має доступ до вашої електронної пошти, ймовірно, може отримати доступ до вашого облікового запису на Facebook.

Інформація про підвищення рівня безпеки облікового запису

Так. Ця інформація надана сайтом Facebook. Якщо ви бачите це повідомлення, то Вам може загрожувати втрата доступу до облікового запису на Facebook.

Адміністрація соціальної мережі рекомендує додавати в акаунт інші контактні дані (наприклад, додатковий адресу електронної пошти або номер мобільного телефону). Також рекомендується поставити контрольне запитання в налаштуваннях облікового запису.

Примітка: при оновленні у записі критичних даних вас можуть попросити заново ввести пароль.

Моя довідка - Корисні поради