Деавторизация у Фейсбук: покрокова інструкція

Користувачі популярної соціальної мережі “Фейсбук” рекомендують виходити з системи після кожної сесії. Це необхідно для забезпечення безпеки і захисту особистих даних, особливо якщо вхід виконаний з чужого комп’ютера або через мобільний додаток. У зв’язку з цим часто задають питання, як вийти з “Фейсбуку” з будь-якого пристрою.

Деавторизация у Фейсбук: покрокова інструкціяЩоб вийти з “Фейсбуку”, необхідно виконати кілька простих дій.

Вихід зі своєї сторінки на “Фейсбук”

Якщо не виходити з облікового запису, при повторному запуску програми користувач потрапляє у власний відкритий профіль. Коли комп’ютером користуються інші люди, вони можуть відкрити сайт і отримати доступ до чужої інформації.

Щоб уникнути витоку персональних даних неактивні сесії закривають.

Способи виходу з аккаунта залежать від:

  1. Версії (мобільного або браузерною).
  2. Віддаленості (з власного ПК, смартфона або дистанційно – наприклад, якщо користувач залишив сторінку відкритою на чужому комп’ютері).
  3. Часу закриття (тимчасово або назавжди).

За допомогою браузерної версії

Спосіб 1 – вихід на своєму комп’ютері. Для цього потрібно:

  1. В шапці головного меню веб-сайту знайти значок трикутника.
  2. Навести на нього мишку – відкриється список опцій.
  3. Внизу списку натиснути на пункт “Вийти”.

Система автоматично закриє профіль і перенаправить на головну сторінку, де буде потрібно ввести логін і пароль. Особливість способу – закриття сторінки у “Фейсбуці” на деякий час.

Деавторизация у Фейсбук: покрокова інструкціяЩоб вийти з Facebook з комп’ютера, натисніть на стрілочку у верхньому кутку екрану, в списку, що відкрився, виберіть пункт «Вийти».

Для того, щоб вийти з профілю назавжди, потрібно виконати деактивацію або видалити обліковий запис. Деактивація дозволяє тимчасово покинути сайт і відновити обліковий запис, якщо це знадобиться. В процесі видалення стирається інформація про користувача: номер телефону, електронна пошта, стрічка публікацій.

Читайте також:
Скачати месенджер Фейсбук на телефон Андроїд, Айфон (IOS), WP

Зі смартфона

Користувачі мобільних пристроїв на базі Android скачують додаток і реєструються в “Фейсбуці”. Після кожної сесії в соціально-розважальної мережі краще проводити вихід і закривати сторінку.

У разі втрати смартфона ніхто не зможе отримати доступ до особистих даних – за умови, що користувач не встановлював автозбереження ключів безпеки.

Для виходу з аккаунта на мобільному пристрої потрібно:

  1. У верхній частині дисплея нижче пошукового рядка натиснути на кнопку, що зображає пронизаний вертикальними паралельними лініями квадрат.
  2. В самому кінці переліку опцій знайти пункт “Вихід” і клікнути по ньому. Профіль користувача “Фейсбуку” закриється.

Деавторизация у Фейсбук: покрокова інструкціяЩоб вийти з “Фейсбуку” на телефоні, слід натиснути на значок налаштувань у верхньому кутку екрану і перейти в розділ “Вихід”.

Деавторизация з усіх пристроїв

Якщо для отримання доступу до “Фейсбуку” застосовувався чужий комп’ютер, а при закритті сторінки учасник мережі забув вийти та закрити аккаунт, користуються віддаленим варіантом.

Спосіб 2 – вихід із системи з допомогою меню “Налаштування”. У соцмережі дозволяється переглядати активність профілю з різних місць і блокувати підозрілі браузери.

На власному пристрої деавторизацию можна виконати наступним чином:

  1. Відкрити особистий профіль.
  2. З правого боку вгорі екрану знайти маленьку стрілку. Кликнути по ній.
  3. У меню, знайти розділ “Налаштування”, потім “Безпека”.
  4. Перейти у вкладку “Звідки ви увійшли” – відкриється вікно зі списком приблизних місць, звідки проводився вхід в обліковий запис.
  5. Знайти інформацію про потрібному браузері та натиснути “Закінчити дію”. Переглянути і видалити підозрілі сеанси. Натискання на рядок “Завершити всі дії” повністю зупиняє будь-які доступні дії з інших пристроїв.

Спосіб вважається універсальним: підходить і для ПК, для мобільних телефонів.

Головні правила безпечного інтернету – не зберігати логін і пароль при вході з чужого комп’ютера, не передавати ці дані третім особам. При роботі з сайтом через загальний доступ (наприклад, в громадських місцях) слід знімати галочку напроти пункту “Не виходити з системи”. Ці прості принципи допоможуть уникнути злому сторінки.

Моя довідка - Корисні поради