Деактивовано акаунт у фейсбук що це | Як деактивувати самому

Користувачі соцмережі часто запитують, у чому суть терміна «деактивовано акаунт у Фейсбук», що це, чим відрізняється від видалення, і які наслідки тягне для користувача. Відразу відзначимо, що така дія не має на увазі повне «закриття» профілю. Мова йде про тимчасове припинення застосування сторінки, наприклад, на період тривалого від’їзду. Нижче розглянемо, що дає деактивація, як активувати цю функцію, а в подальшому і видалити акаунт Фейсбук (якщо це потрібно).Деактивовано акаунт у фейсбук що це | Як деактивувати самому

Що таке аккаунт деактивовано Facebook?

Для початку потрібно розібратися, що означає аккаунт деактивовано в Facebook. Після включення цієї опції відбувається наступне:

  1. Свій профіль бачить тільки сам користувачів (власник).
  2. Деякі відомості, приміром, надіслані, можуть бути доступними для прочитання.
  3. Інші учасники, які додали вас друзі, продовжують бачити ваше ім’я в переліку.
  4. Керівникам груп доступні коментарі та публікації, залишені від вашого імені.

Іншими словами, якщо активовано профіль у Фейсбук, деякі функції залишаються активними. Інші люди зможуть знайти вас і бачать хроніку дій. Деякі відомості залишаються доступними для інших учасників соціальної мережі. Крім того, можна в будь-який момент увійти в Фейсбук і активувати особисту сторінку.

Для порівняння, при видаленні профілю наслідки будуть більш жорсткими, давайте подивимося:

  • відновлення після закінчення 30 днів неможливо;
  • для видалення особистої інформації може знадобитися до 90 днів (у цей період дані закриті для інших користувачів Фейсбук);
  • деякі відомості ще будуть знаходитися в записі друзів (наприклад, листування і відправлені файли);
  • копії певних матеріалів можуть залишатися в базі даних Фейсбук.

Таким чином, якщо деактивовано аккаунт в Facebook, це тимчасове явище. Якщо ж користувач видалив профіль, повернути інформацію по закінченні певного часу вже не вийде.

Як перевести акаунт Facebook у статус деактивовано?

Наступне питання, що потребує розгляду — як деактивувати акаунт у Фейсбук на комп’ютері. Для цього виконайте такі кроки:

  1. Увійдіть у профіль соцмережі.
  2. Праворуч вгорі знайдіть стрілку вниз і натисніть на неї.
  3. Виберіть розділ Налаштування.
  4. Деактивовано акаунт у фейсбук що це | Як деактивувати самому

  5. Тисніть на “Ваша інформація” у лівому стовпчику.
  6. Клікніть на Керування обліковим записом, а після виберіть розділ Деактивувати.
  7. Деактивовано акаунт у фейсбук що це | Як деактивувати самому

  8. Дійте за інструкцією для підтвердження своїх дій.

Після виконання цих маніпуляцій профіль буде деактивовано. Тут потрібно відразу прийняти рішення, по відношенню до чого проводяться розглянуті вище процедури — тільки для основного аккаунта на ПК або Месенджера.

Якщо потрібно деактивувати Messenger, зробіть такі кроки:

  1. На iPhone увійдіть в програму, доторкніться до фотографії профілю зліва вгорі, а після перейдіть в розділ Юридична інформація та умови. Там виберіть пункт Вимкнути Messenger.
  2. На Android зайдіть в додаток і виконайте ті ж кроки, що розглянуті вище.
Читайте також:
Електронна пошта Фейсбук: як прив'язати, змінити, додати

Деактивовано акаунт у фейсбук що це | Як деактивувати самомуДеактивовано акаунт у фейсбук що це | Як деактивувати самомуДеактивовано акаунт у фейсбук що це | Як деактивувати самому

Для активації Месенджера увійдіть в нього шляхом введення логіна і пароля.

Можливості після деактивації і повторна активація

Якщо аккаунт в Фейсбуці деактивовано, користувач може використовувати можливості Messenger (якщо до нього не застосовані розглянуті вище заходи). Зокрема, можна здійснювати такі дії:

  • спілкуватися з друзями через Месенджер;
  • частково користуватися профілем, а саме бути доступним для інших людей, які вас шукають.

Крім того, фотографію власника сторінки все ще видно під час листування.

Якщо аккаунт деактивовано, можна в будь-який момент повернути колишню працездатність ресурсу. Для цього потрібно увійти на Фейсбук з комп’ютера під своїм ім’ям або паролем. Можливий і другий варіант — перейти на інший ресурс з допомогою профілю Facebook. Для закінчення процесу вторинної активації потрібен доступ до e-mail або смартфону, який використовується для входу.Деактивовано акаунт у фейсбук що це | Як деактивувати самому

Як видалити деактивований профіль?

Бувають ситуації, коли аккаунт деактивовано, і користувач більше не планує використовувати його в майбутньому. В такому випадку можна повністю позбавитися від сторінки. Перед тим, як видалити деактивований акаунт Facebook, необхідно зберегти копію особистих даних (фотографії, відео та публікації), адже в подальшому відновити ці відомості не вийде.

Для створення копії зробіть такі кроки:

  • тисніть праворуч угорі стрілочку вниз;
  • увійдіть в Налаштування;
  • натисніть на посилання Ваша інформація на Facebook;
  • зайдіть в секцію Скачати інформацію, а після клацніть посилання Переглянути;
  • Деактивовано акаунт у фейсбук що це | Як деактивувати самому

  • додайте або видаліть запиту дані, які необхідно зберегти;
  • Деактивовано акаунт у фейсбук що це | Як деактивувати самому

  • визначтеся з іншими опціями — форматом, якістю, тимчасовим проміжком;
  • тисніть кнопку Створити файл для підтвердження запиту;
  • дочекайтеся підготовки та отримання повідомлення від адміністрації;
  • увійдіть в розділ Доступні файли;
  • тисніть кнопку Скачати й вкажіть пароль.

Як тільки необхідні дані збережені на ПК, можна перейти до видалення облікового запису, який деактивовано. Для цього:

  • увійдіть у профіль під своїм логіном і паролем;
  • праворуч вгорі сторінки тисніть стрілку вниз;
  • Деактивовано акаунт у фейсбук що це | Як деактивувати самому

  • перейдіть в розділ Налаштування;
  • клікніть Ваша інформація на Facebook зліва;
  • виберіть Видалення облікового запису інформації;
  • Деактивовано акаунт у фейсбук що це | Як деактивувати самому

  • тисніть на Видалити мій акаунт;
  • вкажіть пароль, тисніть Далі, а потім Видалити.
Читайте також:
Фейсбук вимагає посвідчення і паспорт - Як обійти

Деактивовано акаунт у фейсбук що це | Як деактивувати самому

Багато хто цікавиться, що робити, якщо профіль був деактивовано, видалений, а згодом з’явилося бажання відновити дані. Ця опція доступна протягом 30 днів. Після закінчення цього періоду відомості видаляються назавжди і відновленню не підлягають. На практиці видалення всіх даних адміністрацією Фейсбуку може займати до трьох місяців.

Щоб скасувати видалення сторінки, яка деактивовано, увійдіть в свій профіль протягом 30 діб після виконаних маніпуляцій, а там виберіть розділ Скасувати видалення. Але краще уникати ризиків. Для цього приймайте рішення виважено, з розумінням можливих наслідків.

Моя довідка - Корисні поради